Vakantiepark Fort den Haak | by Welcome in
Vrouwenpolder | Fort den Haak

Vrouwenpolder

Vrouwenpolder

Unieke ligging aan de Noordzee en het Veerse Meer

Vrouwenpolder heeft een van de breedste stranden van Nederland en is gelegen aan zowel de Noordzee als aan het Veerse Meer. Deze ligging geeft de badgasten de keuze tussen zout en zoet water. Het brede strand zorgt ervoor dat de gasten rustig kunnen genieten en alle ruimte hebben. Vanaf het Noordzeestrand zijn de pijlers van de Stormvloedkering in de Oosterschelde goed te zien. In het nabijgelegen waterpark Neeltje Jans kan men zich heel de dag vermaken met alles wat met water en de Deltawerken te maken heeft. Zo is er een waterspeelplaats, zeehondenshow en een prachtige expositie over de Watersnoodramp in 1953. Op het Veerse Meer worden veel watersporten beoefend.

In Vrouwenpolder en directe omgeving bevinden zich meerdere restaurants waar u kunt genieten van de gastvrijheid van de Zeeuwen. Gedurende het jaar worden er meerdere vooral kleinschalige evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan wandeltochten, een hardloopwedstrijd, de mosselfeesten, meerdere paardensportevenementen en een beachvolley- en beachsoccertoernooi. Eenmaal per jaar staat heel Vrouwenpolder op zijn kop, en dat is tijdens de Vrouwenpoldersedagen in het Hemelvaartsweekeinde. Er vinden dan o.a. muziekoptredens plaats, is er een ringsteekwedstrijd en is er een grote markt met veel regionale producten.  

Voor de natuurliefhebbers is de omgeving van Vrouwenpolder absoluut de moeite waard. Gelegen aan het Veerse meer is er het natuurgebied de Schotsman en tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle in ligt het 400 hectare grote natuurgebied Oranjezon. In beide gebieden is er genoeg te zien en horen voor de vogelliefhebbers met onder andere spechten, uilen en buizerds. Ook leven hier de reeën, damherten, wilde koeien en pony’s gemoedelijk met elkaar in één gebied.

De stranden van Vrouwenpolder

De stranden van Walcheren, en dus ook het strand van Vrouwenpolder, worden al vele jaren bekroond met het blauwe-vlag-keurmerk. Het zijn dus de schoonste en veiligste stranden van Nederland! Het strand van Vrouwenpolder heeft geen golfbrekers, is breed en veilig, kindvriendelijk en rolstoeltoegankelijk. Voor uw gemak zijn er ligstoelen, windschermen, parasols en strandcabines te huur. U kunt gratis gebruik maken van douches en toiletten en een reddingsbrigade waakt over uw veiligheid. Het strand wordt dagelijks onderhouden en schoongemaakt. Zonnebaden, zwemmen, met de kinderen in het fijne, zuivere zand spelen en tussendoor een verfrissend drankje in een van de vele strandpaviljoens; zo zou een strandvakantie moeten zijn! 

Op het hoofdstrand bij Breezand zijn honden, kitesurfen en vliegeren in het zomerseizoen niet toegestaan. Op het strand bij de Veerse Gatdam bij De DAM zijn honden wel het gehele jaar toegestaan en mag je naar hartenlust kitesurfen en vliegeren.