Vakantiepark Fort den Haak | by Welcome in
Wandelen en fietsen | Fort den Haak

Wandelen en fietsen

Unieke omgeving

De omgeving van vakantiepark Fort den Haak en Vrouwenpolder leent zich uitstekend voor prachtige wandel- en fietstochten in ieder jaargetijde. De ligging dichtbij bewegwijzerde wandel- en fietsroutes zorgt ervoor dat je direct vanuit je chalet kunt starten met je ontdekking van de omgeving. Kies je voor een fietstocht richting de pittoreske stadjes in omgeving over plattelandsweggetjes of wandel je over het strand en de Veerse Gatdam met uitzicht over De Noordzee en het Veerse Meer? Alles is mogelijk.  

Wandelen

Een wandeling direct vanuit vakantiepark Fort den Haak zal je uitstekend bevallen. De brede zandstranden bevinden zich immers op enkele honderden meters lopen van het park en lenen zich uitstekend voor een heerlijke wandeling tijdens alle jaargetijden! De Veerse Gatdam, die is aangelegd in 1961 als onderdeel van de Deltawerken, maakt dan haast automatisch ook onderdeel uit van je tocht. Met aan de ene kant het strand met uitzicht op de Oosterscheldekering (nog zo'n fascinerend onderdeel van de strijd van de mens met het water in dit deel van Nederland) en aan de andere kant het Veerse Meer, met in de verte het historische stadje Veere, raak je niet uitgekeken. Het Nederlands Kustpad deel 1, een Lange Afstand Wandelpad, loopt langs de gehele Zeeuwse kust, met zijn dijken, dammen en duinen, en dus ook over de Veerse Gatdam. Een aftakking van deze route is de zomerroute Veerse Meer; waarbij je halverwege vanuit de haven van het pittoreske stadje Veere met een fiets-voetveer naar de overkant vaart, en via het voormalige eiland Noord Beveland en de Veerse Gatdam weer terug naar het park wandelt.

Ook het prachtige natuurgebied Oranjezon mag je zeker niet missen als je van wandelen houdt. De kans dat je hier oog in oog komt te staan met reeën, damherten, runderen en wilde pony's is behoorlijk groot. Je kunt dit 400 ha. grote gebied bereiken via het strand of over landelijke wegen en door het bos.

 

Fietsen

Hou je van toeren in de omgeving? Ben jeeen avonturier die graag van de gebaande paden afwijkt? Of maakt liever urenlange trips op je racefiets? Vanuit het park kun je direct starten met je tocht. In Zeeland fiets je zo langs het water. Je vindt overal in de provincie routes waar je buitendijks kunt fietsen. Maar ook achter de dijken is het Zeeuwse landschap afwisselend en mooi in alle jaargetijden. In heel Zeeland is een goed bewegwijzerd fietsknooppuntensysteem, waarmee je van tevoren je eigen route kunt bepalen. De routes lopen over fietspaden en plattelandswegen en langs de routes bevinden zich vaak meerdere fietscafes waar je weer op krachten kunt komen voor de terugreis. Over het algemeen kan gesteld worden dat hoe dichter de route zich bij de kust bevindt, hoe drukker het is. Kies dus ook eens voor een route door het achterland; ook daar zijn prachtige plaatsen te vinden! 

De laatste jaren zijn in de omgeving van Vrouwenpolder diverse MTB-routes ontwikkeld. De paden voeren door bossen langs akkerranden en over verharde paden. Ook zijn er diverse speciaal aangelegde trajecten die iets meer vragen van de techniek, maar nergens wordt het ook de minder ervaren MTB-er te moelijk gemaakt.

Heel Zeeland leent zich uitstekend voor kilometerlange tochten op de racefiets. De grootste "vijand" is vaak de altijd aanwezige wind; let dus op dat je niet urenlang met de wind mee rijdt, en vergeet dat de weg terug een veel grotere inspanning vergt!